Voda kao lek

Prednosti flaširane vode u odnosu na „česmovaču“ jesu sledeće:

  • Mineralna voda je izuzetno korisna kao zamena ne samo za vodu koja se prirodno gubi iz water-in-human-bodyorganizma,nego i pomaže u održavanju balansa elektrolita, jer je mineralna voda bogata elektrolitima (mineralima) koji su prirodno rastvoreni u njoj.
  • Minerali iz vode se mnogo bolje apsorbuju od minerala iz hrane.
  • Mineralna voda ima antibakterijska i antifugicidna svojstva.
  • Pored ostalog mineralna voda pomaže detoksikaciji, čišćenju organizma, tj. borbi protiv raznih štetnih supstanci, toksina.
  • Konačno, mnogo ljudi koji pije svakodnevno mineralnu vodu, pije zbog terapeutskog efekta kod mnogih hroničnih bolesti.
  • Mineralnom vodom se postiže balans elektrolita u telu i popunjavaju zalihe koje organizam prirodno gubi.
  • Mineralna voda je verovatno najzdravije piće koje nam je dostupno.Ona uključuje supstance koje su neophodne našem organizmu i mogu pomoći u postizanju optimalnog zdravlja.

Odakle minerali u vodama?

apple-waterOve vode dolaze iz dubokih slojeva zemlje gde dolaze u kontakt sa stenama. Taj kontakt rastvara minerale iz stena i kada voda izvire ponovo na površinu, dobijamo vodu bogatu mineralima i drugim supstancama. A, mi ne možemo bez njih jer naše telo i sve njegove funkcije zavise od prirodnih minerala.

Mineralne vode imaju mnogostruko dejstvo na ljudski organizam tako što deluju na proces varenja, funkciju sekretornih i endokrinih organa, upotpunjuju svakodnevne potrebe organizma za mineralima. Minerali se u ovim vodama nalaze u rastvorenom obliku najpovoljnijem za njihovu resorpciju. Stoga prirodne mineralne vode mogu biti dodatni izvor minerala u svakodnevnoj ishrani savremenog čoveka, ishrani vegetarijanaca, u dijetetskim terapijama i u fiziološkim i patološkim stanjima u kojima su povećane potrebe za mineralima ili se oni gube u većim količinama.

Korisni tekstovi o vodi

Zašto je voda izvor života?

Voda je izvor života i čini više od polovine našeg tela. Međutim, ona je još dragocenija nego što mislimo...

Voda na prazan želudac ujutru za bolje zdravlje

Idealna količina su četiri čaše vode ujutro svaki dan, a ako je to nekome previše, treba tretman da počne s jednom čašom.

Topla voda i limun za detoksikaciju

Mnogi stručnjaci predlažu da dan započnete velikom čašom tople vode „začinjene“ limunom.

Shopping cart
Facebook